Perfect leven.

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 19:09

 

Ik heb alles behalve een 'perfect leven' (gehad, tot nu toe).


En, vraag je je eens af, wat is een perfect leven? Wanneer heb je dat? Als je alles voor elkaar hebt op alle gebieden? Ben je dan perfect? Vind je dan dat je het goed gedaan hebt? (voor de buitenwereld)? Voor zover je daar invloed op uit kunt oefenen?


Een perfect leven bestaat echt niet! En wat voor de één perfect lijkt, is dat voor de ander helemaal niet.


Sommigen hebben de opvatting dat je 'een perfect leven hebt' als je het zelf voor elkaar hebt op welk gebied dan ook; een eigen huis hebt, je liefst jarenlang getrouwd bent of in ieder geval bij dezelfde partner (hoe dat huwelijk er dan ook 'van binnen' uitziet), een baan hebt (die je liefst al jaren doet), voldoende vermogen, goede gezondheid, je kinderen goed en vertrouwd uit huis hebt laten gaan en je je schaapjes op het droge hebt voor later...


Een héél bekrompen gedachtegang.Ik vind dat alles behalve perfect, want niets is vaak wat het lijkt. 
Ik denk dat we geen perfectie moeten nastreven, want vaak overkomt het leven ons en zorgt het ervoor dat alle perfectie soms in één klap wordt weggevaagd.Ik denk dat we dankbaar en trots moeten zijn voor de wijze waarop wij van ons geen perfecte leven tóch nog iets maken wat grenst aan perfect voor jou. 
Dat we blij moeten zijn met wat we hebben, wat we kunnen, wie we om ons heen hebben en dankbaar voor dat wat goed gaat.Perfectie maakt niet per definitie gelukkig.
Ik denk zelfs helemaal niet.


Perfectie nastreven is een bekrompen gedachtegang van mensen die niet dichtbij zichzelf staan en niet realistisch in het leven staan.Door: Mirjam (Openhartig) Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.