Alleen...

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 22:02Ik kan enorm genieten van alleen zijn en alleen dingen doen. Ik ben graag in mijn eigen gezelschap.


Ik wéét dat dit voor vele anderen een heel groot ding kan zijn en ik weet het ook uit ervaring.Veel mensen zijn bang alleen te zijn, bang voor het gevoel van alleen zijn en bang om er alleen op uit te gaan.


Vaak na heftige levensgebeurtenissen, scheiding, verhuizing, overlijden van partner of andere dierbare. Want dán voel je in je diepste kern wat (ineens) alleen zijn met je doet. Dán 'moet' je de confrontatie met je 'rouw" aan en doorvoelen wat alles met jou doet en heeft gedaan. Alleen voelt dan écht heel eng, confronterend, naakt.Ook ik heb ervaring met dat gevoel en ook ik moest daar doorheen. En ik ben er ook doorheen gegaan. Hoe heftig, verdrietig, confronterend óók!En nu voel ik eindelijk tot in mijn kern hoe fijn ook alleen kan zijn. Hoe ik kan genieten van mijn eigen stilte, de dingen die ik leuk en goed vind voor mijzelf. Omdat ik ook ten diepste besef dat jij alleen Jouw Leven kan maken, kan leven en daar het beste uit zou moeten halen, ondanks de omstandigheden waarin je zit.


Ik heb heerlijk alleen mijn banen gezwommen en geniet van de zon op een bankje, terwijl ik deze blog schrijf.Voel jij je alleen in de situatie waarin je zit? Heb je behoefte aan (lotgenoten) contact? Wil jij je verhaal kwijt? 
Ik beheer ook een besloten groep "Samen Besloten Openhartig zijn". Bekijk of dát wat voor jou is.


Liefs en een hele fijne dag gewenstDoor: Mirjam (Openhartig)Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.